AD(H)D-Coach

Sinds 2018 ben ik praktijkhouder van Chaos uit je hoofd. Ik ben mijn praktijk gestart als ADHD-coach. Wat is ontstaan als persoonlijke interesse omdat ik binnen mijn gezin te maken had met AD(H)D is uitgegroeid tot een passie en missie om de wereld voor de mensen die met AD(H)D te maken hebben een stukje te verbeteren. 

Psychosociaal therapeut

Na mijn diploma als AD(H)D-coach was ik nog niet klaar met leren ontdekte ik. Want, wat als er iemand bij mij op bezoek komt en ik bepaalde zaken die ook nog kunnen spelen op het psychosociale vlak of als iemand misschien wel zwaardere hulpverlening nodig heeft?

Ik heb de HBO opleiding tot psychosociaal counselor gevolgd bij Psychodidact. De onderdelen die ik bij deze opleiding heb kunnen toevoegen aan mijn kennis & kunde zijn:

  • Praktische psychologie
  • Persoonlijke psychologie
  • Klinische psychologie 1 & 2
  • Professioneel hulpverlenen
  • Sociale psychologie
  • Medische Kennis; anatomie, fysiologie, pathologie

Waar ik zelf heel erg trots op ben is dat ik deze opleiding binnen vier jaar heb weten af te ronden, naast alle zaken die daaromheen speelden in mijn rol als moeder, partner, collega e.a. Ik had toen ik twintig was nooit kunnen denken dat ik een HBO opleiding van dit kaliber zou kunnen afronden. (als ADD’er ben je heel goed in jezelf naar beneden halen).

Verder vervolg ik met leren met bijvoorbeeld de opleiding tot ACT-therapeut bij Gijs Jansen. Een opleiding die weer een nieuwe blik werpt op hoe je naar je uitdagingen kunt kijken en mee om kunt leren gaan. Er blijven met regelmaat interessante cursussen voorbij komen die mijn vakkennis op pijl houden of uitbreiden. Ergens door verplichting vanuit de branchevereniging, maar ik ben volgens mij verslaafd aan kennis opslurpen. Een prima verslaving als je het mij vraagt. 

Sinds 1 april 2023 ben ik gevestigd op het industrieterrein Kruiswijk, je rolt hier van de brug aan de achterkant van het station recht mijn voordeur in. Een heerlijk rustige, lichte plek met een ruimte voor trainingen en lezingen om zelf te geven. 

Naast mijn praktijk werk ik met veel plezier bij De Hoofdzaak in Den Helder als Teamcoördinator van vrijwilligers met ervaringsdeskundigheid. Heel mooi om te zien dat een aantal van hen groeien en doorstromen in hun weg naar herstel. Voor mij is het heel fijn om een dergelijke functie naast mijn praktijk te hebben om mijn brein tevreden te stellen en te voorkomen dat ik met 101 andere dingen bezig ben.  

Hoe gaat een behandeling bij mij in zijn werk?

Allereerst starten we met een kennismakingsgesprek van 30 minuten. Dit kan online of fysiek in mijn praktijk. Uiteraard is dit voor jou belangrijk, maar niet alleen of de klik er voor jou is, maar ook voor mij om te kijken of je bij mij op de juiste plek bent of dat ik je zal doorverwijzen naar iemand in mijn netwerk. 

Vervolgens stellen we een overeenkomst op waarbij we ons beiden commiteren om samen aan de slag te gaan. Gedurende de periode dat je afspraken bij mij hebt geef ik je huiswerkopdrachten mee die passen bij jouw situatie. 

Ook belangrijk om te weten: ik werk met maatwerk. Dus niet volgens één methode, maar met de kennis die ik heb opgedaan zoek ik de juiste manier om jou zo goed mogelijk jouw eigen weg vooruit te vinden. En ook belangrijk: ik kan niet toveren. Ik kan jouw problemen niet oplossen. Dat mag uit jouzelf ontstaan, ik ga een stukje met jou mee op reis om jou de goede richting te leren kiezen. 

Met wat voor klachten kun je bij mij terecht?

Je kunt bij mij terecht voor psychosociale klachten. Wat zijn dat dan? Dat zijn klachten waarbij je het gevoel hebt geen grip te hebben op je leven. Dit kan zijn doordat je al een tijdje stress ervaart die je niet meer aan kunt, je tegen een burn-out aanzit of deze al hebt, bepaalde angsten en denkbeelden hebt die je dusdanig tegenwerken dat het je leven ontregelt. Daarnaast heb ik een specialisatie in AD(H)D, ben ik ervaringsdeskundige op dit gebied en ben ik ook werkzaam geweest als autismecoach waardoor er een breed zicht is op klachten en vooral op kansen en mogelijkheden die we samen kunnen onderzoeken. 

 

 

Tarieven

Voor psychosociale counseling
80,- per afspraak van 60 minuten
 • Gratis kennismakingsgesprek 30 minuten
 • Huiswerkopdrachten
 • Korte lijntjes