Vlieg je met me mee?

Ben jij af en toe ook he-le-maal klaar met de chaos in je huis? Fly lady, een dame uit Amerika die deze methode heeft ontwikkelt dacht daar ook zo over. Voor haar is C.H.A.O.S. het Can’t Have Anyone Over Syndrome. In het Nederlands, je schaamt je om de voordeur open te doen voor bezoek. 

Jaren geleden ben ik al eens in aanraking gekomen met deze methode. Ondertussen is deze enorm uitgebreid door een app te creëren die je kunt downloaden op je telefoon. 

Ik ben fan van deze app omdat het je helpt routines te creëren en vast te leggen die bij je passen én makkelijk zijn aan te passen in de app. Doordat je de stappen kunt afvinken heb je elke keer een succeservaring. Hoe lekker is dat!? Ik ga daar goed op in ieder geval en geeft mij een voldaan gevoel. 

Omdat Flylady zelf haar methodiek gratis beschikbaar stelt, doe ik dit uiteraard ook. Maar ook omdat ik merk dat naast de begeleiding die bij mij in therapeutische setting plaatsvindt, er vaak ook sprake is van Chaos in je eigen werk- of leefomgeving. 

Met het gebruiken van de app, je in te schrijven voor de mailinglijst voor de Fly lady routines maak je een grote kans om je functie als homemanager beter te laten slagen. Dat zal gerust met vallen en opstaan gaan, maar dat is natuurlijk helemaal oké!

Meld je hieronder met de knop gratis aan voor deze mailinglijst en dan gaan we samen bouwen aan een schoon en opgeruimd huis. 

Zones

De FLy Lady methode maakt gebruik van zones. Het zorgt ervoor dat je je huis kunt indelen in zones en op deze manier wekelijks aan een nieuwe zone begint. In de app staat een standaard indeling. Deze kun je helemaal naar je eigen hand zetten. Zodra je je aanmeld krijg je hierover een uitleg. 

Ook hier merk ik dat zelfs met een lichte allergie voor structuur en planning  deze manier wel vaak werkt. En op zijn minst een zetje in de rug is, ook omdat je af en toe een reminder krijgt in de app. 

Wat je zou kunnen doen is een apart mailadres aanmaken op outlook of gmail om daar echt een huishoudelijke infobox van te maken. Ik deel alles met je wat ik ook doe, en in de actie zal alles duidelijk worden. Een van mijn businesscoaches, Bart van den Belt roept altijd; Succes is voor de doeners!! Dus ga het gewoon lekker doen! En communiceer. Als je vragen hebt, ik je op dit gebied nog ergens mee kan helpen dan hoor ik het graag!

Babystapjes

 

Naast de zones die je in de app vindt, gebruikt Flylady ook babysteps. Dit zijn 31 stapjes die je dus echt stapje voor stapje in kan voeren in je dagelijkse routines. Er zullen gerust stapjes tussen zitten waar je niets mee hebt, maar de allereerste kan ik je vertellen dat je daar al heel blij van kan worden! Al is het alleen maar omdat je de volgende dag fijn aan je dag kunt beginnen. 

Babystapjes helpen om ook een beetje lief te blijven voor jezelf. Doe de stapjes ook echt op jouw tempo invoeren. Als je merkt dat je het eerste stapje voor elkaar begint te krijgen, voeg dan het volgende stapje toe. Doordat je een apart mailadres aanmaakt voor je huishouden kun je een mapje babysteps maken, waardoor je de mails die je van mij ontvangt meteen op de juiste plek kunt opbergen. En geloof mij maar, ik help je er echt wel aan herinneren om de volgende stap te gaan nemen.

Gratis?

Je hebt al kunnen lezen dat ik op een missie om het begrip te vergroten voor mensen met neurodiversiteit, waaronder ADD, ADHD, ASS, Dyscalculie en Dyslexie vallen. Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van ADD en ADHD, werk regelmatig met mensen met autisme en ik word dus echt superblij van het feest der herkenning als ik met iemand in gesprek ben met een neurodivers brein. Wat mij ook vaak opvalt, is dat ‘wij’ zelf behoorlijk hard kunnen zijn voor onszelf en moeite hebben met ons eigen brein te accepteren. De teleurstelling, slecht zelfbeeld en onvoldaan gevoel staan bij veel mensen bovenaan het lijstje. 

Als ik dan op deze manier mijn steentje kan bijdragen, dan doe ik dat uiteraard graag. Met als basis de Flylady methode. En als je meer hulp nodig hebt hoop ik dat je mij ook weet te vinden, maar een beetje basis meekrijgen door dit echt serieus te omarmen gaat je echt al goed op weg helpen. 

Heel veel succes!

Marije