Ziek zijn met AD(H)D

Tsja, hoe doe je dat. Als je altijd (vaak) het gevoel hebt dat je nou de boel eens op de rit wil krijgen en daar lekker mee in de weer bent, wordt je ineens ziek. En niet een dagje of twee plat en dan weer opklimmende heen, maar echt een paar weken lamlendig. Even rustig aan.

Even een verhaal uit eigen boek. Sinds vorig jaar oktober al steeds moe. Luchtweginfectie gehad, twee dagen ziek en weer door. Doe je rustig aan? Ja, natuurlijk. Alleen is bij mij rustig aan doen, ongeveer gelijk aan dingen doen op het niveau van de “gemiddelde huisvrouw die ernaast ook nog werkt” en die niet zulke hoge eisen stelt aan zichzelf. Dus ik deed rustig aan. Dacht ik.

Inmiddels aan de tweede antibioticakuur begonnen, zelfs mijn proefcli├źnten voor deze week af moeten zeggen, studie ligt even stil. Wel goedkeuring van de cardioloog, alles met mijn hart is gelukkig in orde. Maar wat is het dan wel? Als dit niet werkt door naar de longarts. Maar, ik doe rustig aan.

Ondertussen stapelt de strijk zich op, ja echt, ik strijk ook nog steeds, iets met dan ligt het mooier in de kast haha! Maar iets met uitstelgedrag. Of is het logisch, want ik ben ziek en moet rustig aan doen? Stofzuigen…tsja, ook hard nodig. Misschien dat ik mijn tweeling inschakel vanmiddag, voor een paar extra jumbo zegeltjes. Hun spaarpot voor de vakantie ­čśë Dan doe ik even rustig aan.

Oudste zoon is namelijk ook nog gevallen met zijn scooter, dus die zit ook in elkaar. Hersenschudding, pleisters en enorme last van zijn spieren. Mijn man doet het werk van twee weken in een week, zo druk is het, input overload. Dus wij doen samen even rustig aan.

Maar, ik wilde voor de zomervakantie mijn ene studie afmaken, mijn kozijnen schilderen de badkamer, mijn tuin helemaal top, nog een chaoscaf├ę plannen, bij de huisartsenpraktijk spreekuur gaan houden voor Chaos uit je hoofd, stoppen met mijn werk, of drastisch verminderen voor mijn huidige opdrachtgever omdat ik lekker aan de slag kon met mijn droom, het helpen van mensen met hun chaos, ontstaan door symptomen van AD(H)D.

Maar ik doe maar even rustig aan…

…en droom nog even lekker door. Op de achtergrond op mijn gemak lekker werken aan mijn praktijk en zorgen dat voor iedereen die ge├»nteresseerd is of ge├»nspireerd is evengoed lekker mee kan lezen. Doelen stellen is leuk, maar haalbaar houden is ook een uitdaging. Dat doet iedereen op zijn eigen manier.

Heb jij ADHD of ADD, of het idee dat je er wel eens iets van zou kunnen hebben? Dan nodig ik je uit om lekker mee te blijven lezen. Je kunt je altijd inschrijven voor de nieuwsbrief ÔÖą

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *