Wie hou je nou eigenlijk voor de gek?

Nou? Weet jij het antwoord…?

Ik denk het wel, anders had je niet doorgeklikt. Maar mocht je nog twijfelen, JEZELF!

Haal even diep adem, laat het even doordringen. Dan vertel ik ondertussen mijn ervaringsverhaal.

Begin 2018 vond mijn moeder het wel een goed idee als ik eens met een psycholoog zou gaan praten. Zelf ben ik ook moeder, dus ik snap dat het een suggestie was uit bezorgdheid. Aardig wat meegemaakt in mijn leven, dus het leek mij ook niet zo’n gek idee.

Dus Marij op naar de GGZ. Zonder twijfel voor heel veel mensen een hele goede plek. Maar ik met mijn ADD diagnose (ik heb een AAN-schakelaar voor de H) wist haar met creativiteit en een goed verhaal, lees een leugentje voor eigen bestwil, prima om mijn vinger te winden. Dus ik braaf heen, mijn huiswerk van de afgelopen twee weken even snel gemaakt een half uurtje voor ik weg moest. Kan ook tien minuten zijn geweest trouwens.

Uiteindelijk vond ik het heel jammer dat ze niet nét iets harder haar best gedaan heeft om mij te confonteren met dit feit, want ik weet niet beter en het is een enorme valkuil, uitstelgedrag, creatieve oplossingen zijn ook heus niet per se altijd even behulpzaam, liever wil je als ADD’er of ADHD’er ook ‘gewoon’ de dingen op een rijtje hebben, net als ‘de rest van de mensen’. Toen ik haar vroeg om informatie over mensen met ADD of ADHD, gaf de lieverd aan dat ze het niet zo erg had meegekregen in haar opleiding.

HOE KAN ZE MIJ DAN HELPEN?

Omdat ik deze ervaringen in mijn netwerk van ADD’ers ook terughoor, heb ik ervoor gekozen om bij jou thuis te komen. Dan kan en mag je uiteraard altijd zeggen ach, ik had er nu gewoon even geen zin in. Of je realiseert je dat ik me in jou kan verplaatsen en verteld met het zweet op je voorhoofd, of een rotgevoel van schaamte, ik weet het gewoon even niet.

MAG IK JOU DAARMEE HELPEN?

En ik snap waar je vandaan komt. Je kapot schamen lost het probleem niet op. Verdrietig of teleurgesteld zijn ook niet. Maar dat punt heb je nou eenmaal bereikt.

Ben jij ook klaar met:

  • een ander de schuld geven
  • geen tijd hebben voor jouw chaos
  • zeggen dat het je niet uitmaakt
  • nonchalant doen over jouw chaos
  • de excuses die jij gebruikt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *