Rust…

De afgelopen jaren waren hier vrij hectisch. Het enige waar ik naar verlangde was rust. Even niet bedenken wat we nou weer zullen eten, waar ik zal beginnen met het aanpakken van mijn eigen chaos. Voor iedereen het beste willen, je kids, met hun eigen prachtige talenten én uitdagingen, de mensen om je heen, je partner, je familie, je vrienden, maar ook die moeder van school die je graag wil helpen door even te luisteren en indien gewenst (!) mee te denken over een oplossing.

(!) Omdat het niet altijd fijn is als iemand oplossingen aandraagt, maar wel fijn is als iemand gewoon even naar je wil luisteren.

Mee met schoolreisje, mee met kerstversiering ophangen en weer opruimen op school, en zo kunnen veel mensen met chaos in hun hoofd wel een lijstje maken met dingen die ze niet voor zichzelf doen.

Geen probleem natuurlijk. Als jij ook nog ergens op dat lijstje voorkomt. Bij mij stond een weekendje weg op mijn verlanglijstje. Al vier jaar. Even geen mama, maar even zelf. Zelf bedenken hoe mijn dag eruit ziet, zelf bepalen wat en wanneer ik eet. In december was het zo ver. Via AirBNB in een heerlijk natuurhuisje, Tiny House in Wieringerwerf beland. Twee nachtjes. He-le-maal alleen. Nou ja, voor mijn ontbijtje kon ik terecht bij de gastvrouw en -heer, Betty en Arend. Toch wel even een gezellig praatje.

Wat ik heb gedaan? Ik heb mijn telefoon uitgezet. Ben de eerste nacht om negen uur gaan slapen want ik was bekaf. Ik heb gestudeerd, genetflixt, boek gelezen en zelfs een soort van gekookt (blik champignonsoep). De volgende ochtend om zes uur wakker worden en naar buiten gluren, sneeuw! Een heerlijke wandeling gemaakt in het Robbenoordbos.

Met een klein budget, heerlijk weekendje voor mijzelf gepakt. Opgeladen. Herboren. En nee, je lost er niks mee op. Maar wat was het lekker en voor herhaling vatbaar!

In mijn praktijkruimte ervaar ik ook die rust. Met mijn zonnige gele muur, leuke stoeltjes en steeds mooier wordende tuin ben ik een zeer tevreden mens. Dit plekje, mijn rust. Ik hoef er eigenlijk niet ver voor weg. Maar ik waak er wel voor dat ik niet van mijn eigen lijstje verdwijn. Sterker nog, ik zet mijzelf steeds vaker bovenaan. Niet om egoïstisch te zijn, maar ik ben er van overtuigd dat als ik goed voor mezelf zorg, ik ook beter voor een ander kan zorgen.

Tip: Print deze uit en hang hem op de koelkast, op je spiegel, of waar je zin hebt. Gewoon even een remindertje om ook van jezelf te houden en daar tijd voor te maken!

Fijne dag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *