Jouw liefdevolle saboteur

Je kent hem wel, je liefdevolle saboteur. Ook al zal het je nu niet direct wat zeggen, wacht maar even.

Jouw liefdevolle saboteur is dat stemmetje in je hoofd die zegt, ach, dat kan morgen ook nog wel. Of jeetje je hebt het al zo druk. Het is helemaal niet erg als dit je nu niet lukt.

Maar ook dat stemmetje wat zegt, dit lukt me nooit. Ik kan het niet. Zij zijn beter dan ik, ik weet niet beter en geen idee wat ik er aan kan doen. Of, dat zal wel niets voor mij zijn, want ik ben niet goed genoeg.

Als je dit nu leest, herken je hier wat in? Deze liefdevolle saboteur zou eigenlijk wel eens een dikke schop onder zijn kont mogen hebben en ik wilde bijna zeggen een ander gaan pesten, maar dat gun ik een ander ook niet 🙂

Hoe ga je hier nou mee om? Daar kom ik weer met mijn schrijfboekje, maar hou eens een paar dagen bij wat voor gedachten je tegenkomt, word je daar eens bewust van hoe vaak je jouw liefdevolle saboteur aan het woord laat. En vooral, hoe vaak je hem gelijk geeft.

Op het moment dat je je bewuster word van je belemmerende gedachten, of beperkende overtuigingen kan je gaan omdenken. Want je kent ook vast de uitspraken ik kan het nog niet, maar als jij het kan, kan ik het ook. Er zijn ook vast voorbeelden te noemen van mensen die je wel een stap uit hun comfortzone ziet nemen. Vraag eens hoe ze dat doen. En dan vanuit je hart een oprechte vraag stellen. Want jij kan het ook! Ik geloof er in!

Hé, want als ik het kan, kan jij het ook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *