Delen is lief

Hoe makkelijk deel jij met mensen? Dan heb ik het niet alleen over je reep Tony Chocolonely, maar ook over je gevoelens, je ideeën, je wijze raad. Je wachtwoord van je account van Netflix met de buurvrouw omdat je echt vind dat die ene documentaire de bom is voor haar.

Cyberattacks

Hoe kom ik hier op? Eigenlijk door de cyberattacks van afgelopen week in Nederland. Hoe veilig is mijn informatie op mijn computer? Je zou toch haast gewoon weer een dossierkast met een slot erop neerzetten. Mijn zoon gebruikte een tijdje een account van een vriend om in te kunnen loggen op Netflix. Als je bent zoals ik, en overal het nagenoeg zelfde wachtwoord voor gebruikt (wat ik dus vandaag ga aanpassen) kun je ineens op veel meer sites inloggen van iemand. Zonder kwaad in de zin te hebben daar echt nog nooit me druk over gemaakt, dat was iets voor grote bedrijven. En ik heb toch een geniaal wachtwoord op mijn computer?

Goed van vertrouwen

Van de week vertelde iemand mij dat ze was gebeld door Microsoft en het was per se nodig, op een zeer vriendelijke wijze verteld, dat ze via Teamviewer even mee moesten kijken op de pc. Vol vertrouwen, wat ik heel herkenbaar vind, ging ze mee in het gesprek. Tot ze bij de inlogpagina van de bankwebsite kwamen. Daar was het klaar en had ze door dat het foute boel was. Maar wat ik jullie mee wil geven, ook niet over nagedacht zelf, is dat ik op mijn pc altijd alle inloggegevens automatisch ingevuld laat staan zodat ik die *&#@$^! wachtwoorden niet meer hoef te onthouden. Zodra er iemand op wat voor manier dan ook in je computer gaat wroeten, kunnen ze zonder enige blokkade lekker op onderzoek uit wat ze bij je kunnen halen. Nou ben ik niet achterdochtig aangelegd, maar misschien wel een beetje naïef. Dus wilde ik dit graag met jullie delen, en er zelf ook zeker wat aan gaan doen.

Chaos Courant

Aan de andere kant vind ik delen ook fijn. Zoals via de Chaos Courant, die elke week om 9 uur in je mailbox verschijnt. Door blogs te schrijven zoals deze. Door op facebook dingen met jullie te delen. De leuke en minder leuke dingen. Ik ben daar best heel eerlijk in. Maar ik kan soms ook té eerlijk zijn. Of net even teveel delen waarvan ik dan achteraf denk nou Marij, dit had je ook wel voor jezelf kunnen houden. Maar dan is het vaak al te laat.

Gele stoel

Net als dat ik kan doorslaan in het delen, vaak in een persoonlijk gesprek. Zoals nu ook met mijn praktijk in Anna Paulowna, ik kan dan zo enthousiast zijn dat ik tot in detail ga vertellen wat ik heb veranderd, waar ik mijn spullen vandaan heb, zoals de gele stoel, die komt bij een mede add’er vandaan, te gek contact mee en die stoel is tof, maar zij ook, en een soortgenoot dus we hebben nu maar een date gepland om verder te kunnen praten. Waar een gele stoel al niet toe kan leiden hahaha! Maar ook de tafel, die uitschuifbaar is, dus ideaal voor een workshop die vroeger gebruikt werd door de oma van de mevrouw waar ik hem vandaan heb (ik geloof dat ik het verhaal nog niet helemaal goed heb, ik vraag het zeker voor jullie na!) waar altijd de sinterklaaskadootjes aan werden ingepakt.

Zie je? Daar ga ik al. Dan heb ik het nog niet eens over mijn broertje en zijn maat die het laminaat hebben gelegd. Buurman & buurman aan de gang, zo tof! Gingen ze gewoon voor mij doen. Een hele middag klussen maar zo blij mee. Nu dus ook helemaal klaar na vandaag om klanten te ontvangen daar. Een compleet nieuwe ruimte. Voor Chaos uit je hoofd. Whoopwhoop!

Waarbij er direct een lekker nummer in mijn hoofd doorklinkt:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *