De keuzes die je maakt

De keuzes die je maakt zullen altijd blijven staan
Soms zijn ze doordacht en soms moet je er blindelings voor gaan.
Soms kies je de langste weg en je vindt ’t naast de deur,
Soms heb je te ver gezocht maar het antwoord schijnt in al zijn kleur.Het is voor altijd blijven of voor altijd er vandoor
Als kracht wint van twijfel dan volgen we het juiste spoor.1ste Refrein:
Het is niet altijd raak soms zit je er goed naast
Soms heb je zo goed gekozen dat het je nog steeds verbaast.2de Refrein:
Het is okee als je soms de fout ingaat
Het is okee als je soms de fout ingaat
Het is okee als je soms de fout ingaat
Vergeet niet dat de keuzes die je maakt
De juiste zijn want je hebt ze zelf gemaakt.En de deuren die je sluit zullen nooit meer opengaan
Smijt ze maar…

(van Dik Hout)

Lastige keuzes

Deze songtekst is me altijd bijgebleven. Nogal voor wat lastige keuzes gestaan. En ik weet dat ik daar niet de enige in ben. Maar soms voelt de kleinste keuze die je maakt als een enorm obstakel. En soms kan de grootste beslissing in een split second gemaakt worden. Je gevoel kan je heel goed helpen met keuzes maken.

Hoofd en hart

Het is belangrijk om te leren keuzes met je hart te maken en niet altijd alleen maar met je verstand. Het mooiste zou zijn als die mooi samenwerken. Niet voor niets is wees lief voor jezelf een van mijn meest geroepen uitspraken. Want chaos kan ook heel goed ontstaan door de verkeerde keuzes. Keuzes om ja te zeggen terwijl nee beter paste. Keuzes om dingen te bewaren die je na tien jaar alsnog weggooit omdat je er nooit meer naar hebt gekeken. Keuzes om bij prioriteiten weg te lopen omdat het echt oerstom is om dingen te gaan doen waar je geen zin in hebt.

Als je blijft doen…

Mijn spannendste keuze van dit moment heb ik vorige week genomen. Ik heb de keuze gemaakt om mijn baan op te zeggen. Waar ik echt heel veel plezier aan beleef, waar ik puur geniet elke dag van mijn vak, van mijn collega’s, de klanten in de winkel. Maar als je blijft doen wat je altijd deed krijg je ook wat je altijd kreeg. De winkel is veilig. Uit je comfortzone stappen is heel eng. Heel spannend want wat als het nou niet lukt?

Wat als het wél lukt

Maar wat als het nou eens wél lukt. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Wauw… ik heb het gewoon gedaan. Vanaf deze week sta ik 100% in Chaos uit je hoofd. Qua werk uiteraard. Want ook mijn gezin draait door. En naast mijn eigen gezin ook de zorg voor familie. Met liefde heb ik meer tijd vrij gemaakt en we gaan zien hoe het gaat.

Als ik het kan, kan jij het ook!

Maar dat ik ervoor ga mag duidelijk zijn! En dat is ook bij kleine keuzes. Ga voor die dingen die je steeds uitstelt. Je word er echt niet gelukkig van. Het blijft in je hoofd spoken en je zal toch door de zure appel heen moeten op een gegeven moment. En als ik het kan, kan jij het ook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 juni 2024

Kom jij steeds weer tot stilstand? Of niet eens in actie? Dan is deze ééndaagse: van Chaos naar doen, een mooie training voor jou! 

Met vier weken lang follow-up én een terugkomavond kan het niet anders dan dat jij eindelijk op weg bent om je plannen uit te voeren.