Wat houdt de training EVO voor tieners in?

Deze training heb ik in het leven geroepen omdat ik veel tieners zie worstelen met zichzelf. Een groot deel van het bestaan van een tiener bestaat uit naar school gaan. Als je bedenkt waar je dan allemaal mee te maken krijgt, ontstaat de chaos in je hoofd bijna vanzelf. 

Ontwikkelingsfase

Qua ontwikkeling ga je in deze levensfase op zoek naar je eigen identiteit. Je zet je af tegen je ouders/opvoeders, het sociale leven kan heel heftig zijn, mede door het leven op je telefoon. Heftig in de zin van veel ruzies, sluimerende onrust maar ook heftig door eenzaamheid. Niet op hulp durven vragen, maar zelfs niet kunnen bedenken dat er hulp is. 

Stagneren van ontwikkeling van Executieve Vaardigheden

Als psychosociaal counselor, maar ook als moeder van een stel tieners ben ik mij uitermate bewust van de sociale positie van de tieners in deze tijd. Naast dit deel in het bestaan is het stuk scholing niet te onderschatten. Er zijn verschillende oorzaken te noemen waardoor het ontwikkelen van executieve vaardigheden stil komt te liggen: genetische factoren, omgevingsfactoren (scheiding, verhuizing, zorgen in het gezin waarin je opgroeit), medische factoren zoals AD(H)D, autisme of hersenletsel, stress en gebrek aan slaap maar ook gebrek aan oefening. 

Wat levert de training op?

Om te beginnen inzicht in de Executieve vaardigheden. Als je weet waar de stukjes zitten die nog niet (voldoende) zijn ontwikkelt kun je daar actie op ondernemen. Alleen weten dat je last hebt van uitstelgedrag lost het uitstelgedrag nog niet op. Als je de mooiste planningen maakt maar er komt niks van terecht in de uitvoer, krijg je tools om dit op te pakken.

Waarom een pilot? 

Omdat het voor mij een eerste keer is om de training daadwerkelijk te geven, te ontdekken welke materialen nodig zijn, of er genoeg bijeenkomsten zijn, hoe we de indeling in de locatie het beste kunnen maken en dat soort ‘kinderziektes’ eruit te halen.

Hoe ziet de training eruit? 

Hieronder heb ik een tijdlijn voor je opgesteld om te zien wat er inhoudelijk in de training zit. Onderdeel van de training zijn ook de materialen en uiteraard wat lekkers en drinken. Ik beloof je dat dit hoogwaardig zal zijn en een mooi naslagwerk oplevert waar je altijd wat aan zult hebben. 

 

Stap 1

Stap 1 is een gezamenlijke bijeenkomst. Dit is een informatief moment waarin je meer inhoudelijke kennis krijgt over executieve functies en waarom ze zo belangrijk zijn

Stap 2

Een individuele afspraak, waarbij je alleen komt of met (een) van je ouders om te kijken naar jouw nu-moment. Hierbij ontdek je jouw ontwikkelpunten waar jij mee aan de slag gaat, zelfstandig en in een groepje.

Stap 3

In een map die je aan het begin krijgt en steeds meeneemt, vindt je de werkbladen die voor jou van toepassing zijn. Hierin werk je aan jouw voortgang tegelijk met de rest van de groep

Stap 4

Je gaat opnieuw met elkaar aan de slag. Ondertussen kijken we samen of er nog iets bijgestuurd kan worden of dat al goed op weg bent

Stap 5

Het vijfde trainingsmoment is opnieuw individueel of met (een van) je ouders. Zitten we allemaal op één lijn, denken we hetzelfde over de voortgang van de training of heb je nog iets extra's nodig?

Stap 6

De afronding. We bespreken gezamenlijk na hoe deze training voor je was en wat je er aan hebt gehad. Zijn er nog vervolgstappen nodig? Ennn... natuurlijk!!! Tijd om feestelijk af te sluiten.

Resultaat van de training

Wat levert het volgen van deze training je op?

Investering

Voor de Executieve Vaardigheidstraining voor tieners
295
245
00
  • Een veilige omgeving
  • Maximaal 8 tot 10 deelnemers
  • 6 Bijeenkomsten waarvan twee individueel
  • Actieve betrokkenheid, ruimte voor jouw ideëen
  • Werk aan je sociale en persoonlijke ontwikkeling
Pilotprijs