Wie ben ik? Even in het kort…

Mijn naam is Marije Koelman, moeder van vier kids, waarvan drie thuiswonend. Ze hebben allemaal hun eigen uitdaging en samen vormen we een mooi team. Met vallen en opstaan uiteraard, met zoveel karakters in huis kan dat bijna niet anders. 

In 2007 ben ik hertrouwd met Jeffrey, mijn grote jeugdliefde waarmee ik al aardig wat lief en leed gedeeld heb. Hij heeft een eigen klusbedrijf, dus brengt ook wel wat drukte met zich mee.

Onderstaand mijn uitgebreidere verhaal, voor nu, mocht je hiernaar op zoek zijn, ik ben AD(H)D coach, expert in persoonlijke effectiviteit, chaos en psychosociaal therapeut in opleiding (verwachte afronding juli 2022)

Zin om meer te lezen?

 

Na een leven vol onzeker zijn, maar dat redelijk kunnen verstoppen, teleurgesteld zijn in mezelf. Waarom willen dingen toch maar niet lukken. Altijd mij afvragen hoe doen anderen dat toch, mezelf schamen voor domme blunders, zoals weer moeten toegeven dat je weer wat kwijt bent, of vergeten bent. 

Het gevoel om altijd te leven in chaos. Chaos in mijn hoofd, chaos in mijn omgeving, chaos op mijn werk (hoewel dat nog wel eens erger leek dan dat het was). 1001 ideeën in één nacht, ondernemend, impulsief, stuiterballend maar soms ook bekaf. Over mijn grenzen gaan en laten gaan, mijzelf wegcijferen om een ander te kunnen helpen, zelfs dienstbaar te noemen. Heel gevoelig, voor meningen van anderen, prikkels, hoewel ik daar soms ook erg blij van kan worden. 

Uiteindelijk na voor de tweede keer diagnose ADD (ik wilde het echt graag zeker weten voor ik mijn praktijk wilde beginnen met een specialisatie naar mensen die zich herkennen in deze chaos). Ineens werd het voor mij duidelijk waardoor mijn persoonlijke chaos door ontstaat. Voor mij is chaos een niet meer te handelen overmaat van gevoelens, gedachten waar ik me soms even geen raad meer wist. En waar ik heel eerlijk, nog steeds echt wel eens tegen aanloop.

Hoe gaat het nu met mij & mijn eigen chaos?

Wat heb ik inmiddels veel over mijzelf geleerd! Op een gegeven moment realiseerde ik mij, dat wat ik altijd het liefste deed, met mensen omgaan, naar ze luisteren, voor mensen klaarstaan, mensen helpen, dat ik daar wel eens een bedrijf uit zou kunnen opstarten. Geheel in mijn stijl ben ik een opleiding tot adhd coach gaan volgen. Gevolgd door een opleiding tot lifecoach. Grappig hieraan is, dat de volgorde normaal gesproken echt andersom is, net als mijn tijdschriften of een krant, die lees ik ook van achter naar voren. Gelukkig kan ik vaak om mezelf lachen. 

Ik weet inmiddels dat ik niet de enige ben die chaos in haar leven ervaart. In mijn wereld zou het geweldig zijn dat ook degenen die zich hierin herkennen, zichzelf leren accepteren, creatief om leren gaan met hun uitdagingen en van zichzelf gaan houden. Het is zo fijn om jezelf te waarderen en oké, de wereld is heus niet meteen alleen maar geweldig, maar ik heb wel leren omgaan met mijn uitdagingen en maak er zelfs graag gebruik van waar ik kan. 

Voor mij is het leven steeds overzichtelijker geworden en ik kan best goed mijn grenzen aangeven. Mijn visie op chaos is dat je geen stempel, label of DSM diagnose nodig hebt om chaos te ervaren. 

SONY DSC

Als ik het kan, kan jij het ook!

 Anderen omschrijven mij als open, creatief, out of the box denkend, enthousiast, liefdevol confronterend, praktisch, en een uitdaging zal ik niet uit de weg gaan. Ik zie vaak wat mogelijk is binnen onmogelijkheden. En als het over Chaos gaan, sta ik aan! Dat past wel bij mijn “no-excuses” idee. Ook ik ben een kei in smoesjes verzinnen, vooral als het gaat om huishoudelijk ontwijkend gedrag. Ik doe het heus wel, maar het gaat niet van harte. O echt waar Marij? En welk excuus is dat dan? Toch wel wat minder handig misschien. Het helpt niet en houdt chaos in stand. Just f*cking do it, is wel een term die ik nog wel eens in mijn gedachten heb. Voor mij werkt dat. 

In mij vind je een hulpverlener die eerlijk is, betrouwbaar, open en oprecht, betrouwbaar en ik vind jouw veiligheid heel belangrijk, waardoor ik weet dat je mij kunt vertrouwen en dat ook aan jou kan laten zien. Een gezonde dosis humor en creativiteit zorgt ervoor dat het geen heel zwaar traject is waar je doorheen gaat. Ik ga voor verbinding met jou, in respect en gelijkheid. Soms kan ik ook door de eerlijkheid confronterend zijn, maar dan wel vanuit liefde. Ik ben er op uit om jou inzichten te verschaffen in jouw eigen gedrag, gedachten en gevoelens. Dat kan  niet door alleen maar ja te knikken. Mocht je jezelf hier en daar eens tegenspreken gaan we dat samen onderzoeken. En dat is niet altijd een ‘walk in the park’, daar moet je wat voor doen. 

Als je me beter zou kennen, zou je weten dat...

Ga jij de uitdaging met jezelf aan?

En denk je dat ik daarbij kan helpen? Neem dan contact op om een intakegesprek te plannen. Dit is gratis en vrijblijvend, zonder verkooppraatje.
Die informatie krijg je mee na ons gesprek.
Plan nu