Ik ben Marije, ik woon met mijn man Jeffrey en drie van mijn vier kinderen in Anna Paulowna. 

Samen hebben we al heel wat meegemaakt en het laatste avontuur waar we middenin zitten is de pubertijd van de jongsten (tweeling van 14) en het blijven volgen van onze dromen. 

Mijn droom is in ieder geval al een heel deel tot stand gekomen, namelijk Chaos uit je hoofd. 

Een leven vol onzeker zijn, maar dat redelijk kunnen verstoppen, teleurgesteld zijn in mezelf. Waarom willen dingen toch maar niet lukken. Altijd mij afvragen hoe doen anderen dat toch, mezelf schamen voor domme blunders, zoals weer moeten toegeven dat je weer wat kwijt bent, of vergeten bent. Tot uiteindelijk zelfs op de parkeerplaats terugkomen terwijl je een uur hebt gewinkeld en ontdekken dat de schuifdeur van onze auto gewoon wagenwijd openstaat, omdat je nog wat had gepakt en daarna een bekende zag, afgeleid raakte en ja hoor… weer onhandig!

Het gevoel om altijd te leven in chaos. Chaos in mijn hoofd, chaos in mijn omgeving, chaos op mijn werk, hoewel dat nog wel eens erger leek dan dat het was. 1001 ideeën in één nacht, ondernemend, impulsief, stuiterballend maar soms ook bekaf. Over mijn grenzen gaan en laten gaan, mijzelf wegcijferen om een ander te kunnen helpen, zelfs dienstbaar te noemen. Heel gevoelig, voor meningen van anderen, prikkels, hoewel ik van sommige prikkels soms ook erg blij van kan worden. 

 

Uiteindelijk na voor de tweede keer diagnose ADD (ik wilde het echt graag zeker weten voor ik mijn praktijk wilde beginnen met een specialisatie naar mensen die zich herkennen in deze chaos). Ineens werd het voor mij duidelijk waardoor mijn persoonlijke chaos door ontstaat. Hoewel je zonder diagnose ook wel kan bedenken dat er bepaalde kenmerken toch wel duidelijk naar voren komen. Voor mij is chaos een niet meer te handelen overmaat van gevoelens en gedachten waar ik me soms even geen raad meer wist. En waar ik heel eerlijk, nog steeds echt wel eens tegen aanloop.

Hoe ík het allemaal doe?

Ondanks de chaos realiseerde ik mij na de diagnose ADHD van een van mijn kinderen die daar ook echt tegen aanliep, met name buitenshuis,  dat ik het mét die ADD toch best ver geschopt had. Ik ben een tijd lang winkelmanager geweest en tussen de bedrijven door heb ik bij een notariskantoor gewerkt. Als je toch érgens scherp moet zijn is het daar. En dat lukte me wel. Hoe? Ik heb voor mezelf kennelijk voor diverse taken handige tools bedacht waarop ik dit deed. Die tools was ik me niet eens bewust van, tot ik zag hoe ook een van mijn kinderen worstelde met dezelfde uitdagingen en we samen creatieve oplossingen bedachten. Een hele mooie uitspraak van hem vind ik; een adhd’er heeft autistische trekjes nodig om zijn leven ordelijk te laten verlopen. Dat blijkt in ieder geval voor hem én mij helpend te zijn. 

Ik ging toch anders naar mijzelf kijken. Dat was het dus, waarom ik me anders heb gevoeld. Moet je zien wat ik ondanks de uitdagingen van ADD bereikt heb! Op mijn 41ste besloot ik te gaan studeren, nadat ik mijn ADHD-coach papiertje had behaald. De HBO-opleiding tot psychosociaal counselor heeft mij nog meer laten groeien en in mijzelf laten geloven. En… misschien wel het belangrijkste, mij laten inzien dat ik mijn missie op het gebied van het vergroten van begrip in onze maatschappij voor neurodiversiteit mag gaan volhouden. Voor mij ligt hierin mijn kracht op het gebied van AD(H)D.

Hoewel ik geen fan ben van de stempeltjes die een diagnose met zich meebrengt, kan het ook zorgen voor een groot ‘aha! Komt het daardoor’ moment. Ook zonder diagnose zijn er genoeg handvatten en is er genoeg kennis voorhanden om over jezelf te leren. Feitelijk gezien begin je te zoeken naar het hokje waar je in past als je merkt dat je je ‘anders’ voelt. Maar pas als je dan denkt het hokje te hebben gevonden denk je vaak oké, dus ik heb … (bijvoorbeeld ADD). En dan begint de zoektocht eigenlijk weer helemaal overnieuw. Want hoe doe jij dan het beste ‘jij’? En dat vind ik dus een ontzettend mooie uitdaging om samen met iemand uit te zoeken.

Wat je over mij moet weten:

Ik ben heel enthousiast en gemotiveerd om mensen die aanlopen tegen de uitdagingen van AD(H)D of autisme. Ik hou van het feest der herkenning die mensen in hun ogen krijgen als we in gesprek zijn en ik hen zie voor de persoon die ze zijn. Het begrip voor elkaar, de connectie vind ik een kado. Met humor, luchtigheid en geen zware verhalen oprakelend uit het verleden kijken we naar de toekomst. Natuurlijk is er ruimte om terug te kijken, maar nog een mooie spreuk, deze keer de lievelingsspreuk van mijn vader; wie met zijn gezicht naar het verleden staat, staat met zijn rug naar de toekomst.

 

Ik werk niet met één methodiek, ik lever maatwerk, wat past bij jou, wat werkt voor jou! Inmiddels heb ik een flinke gereedschapskist vol om jou te kunnen helpen. Ik word wel liefdevol confronterend genoemd, want ik laat jou niet langer jezelf voor de gek houden als jij aangeeft klaar te zijn om aan het stuur van je eigen avontuur te gaan staan.

Opleidingen

De afgelopen jaren ben ik afgestudeerd als ADHD-Coach en heb ik mijn Bachelor-niveau Psychosociaal Counselor behaald. Hierdoor voldoe ik aan de PLATO kwaliteitseisen en heb ik mij mogen aansluiten bij de branchevereniging NFG. Dit betekent voor jou dat je weet dat je te maken hebt met kwalitatief goede hulpverlening en als je een klacht hebt, dat je hiervoor ook terecht kunt bij een klachtencommissie. Waar ik natuurlijk niet vanuit ga, maar je weet het maar nooit. 

Tijdens deze opleidingen heb ik enorm veel kennis opgedaan op het gebied van psychologie, hieronder een opsomming:

– Praktische Psychologie

– Persoonlijke Psychologie

– Klinische Psychologie 1 & 2

– Professioneel Hulpverlenen de gespreksmethodiek

– Sociale Psychologie

– Medische kennis anatomie, fysiologie en pathologie

– Onderzoek naar de effectiviteit van de Gespreksmethodiek

– Stage van 1 jaar bij Humanitas

– Afstudeerportfolio

Als je écht wil, kan het ook echt anders. Met vallen en opstaan, terwijl ik naast je sta om je op te vangen en weer op de rit te zetten. Om te beginnen met mijn e-book en regelmatige updates. Dan kan je vast een beginnetje maken!