Waar staat jouw vuurtoren?

Metaforen

Onlangs volgde ik een erg mooie opleiding in mijn nascholing. Het ging om de ACT-methode waar ik jullie verder niet mee zal vervelen. Wel leuk om met jullie te delen is dat deze methode veel met metaforen werkt. Een metafoor is een manier om iets wat je zegt te verduidelijken met beeldspraak. 

Voorbeeld

Een heel mooi voorbeeld vind ik de spreuk: “wacht niet tot de storm gaat liggen, maar leer hoe je kunt dansen in de regen.” 

In de opleiding tot ACT-therapeut kwam ik nog een hele mooie tegen. De vuurtorenmetafoor. Deze gebruik ik graag in plaats van de stip op de horizon. Ik denk namelijk dat het tijd wordt om weer van de horizon te genieten als je op het strand loopt, bijvoorbeeld bij zonsondergang. 

De vuurtoren is het lichtpuntje die je steeds voorbij ziet komen als je op weg bent er naartoe. Het is met recht een lichtpuntje, ook als je weet dat de weg naar de vuurtoren toe er eentje is met een hoop hobbels en (val)kuilen. 

Mijn vuurtoren

Ik heb onlangs een hele mooie vuurtoren weten te bereiken. Mijn studie heb ik afgerond na 4 jaar (ik weet het, dat doen heel veel mensen, toch was de uitdaging met ADD én mijn gezin én werk best groot dus ik ben gewoon even heel erg trots op mijzelf)

Ik heb een leuke job voor 16 uur in de week waarin ik heel erg mijn ding kan doen én kan blijven leren. Heel goed te combineren met mijn praktijk. 

Ik ben uitgenodigd om een lezing te geven voor 50 studenten over orde en chaos. Dat heb ik nog nooit gedaan, dus ik zal het vast wel kunnen.

Als kers op de taart ben ik per 1 april verhuisd naar Kruiswijk 14B in Anna Paulowna. In november ben ik al eens gaan kijken, toen leek deze stap nog heel erg ver weg. Maar nu, door alle stappen die ik heb durven zetten, want een beetje lef was er af en toe wel nodig kan ik zeggen dat deze vuurtoren is bereikt. 

Mijn volgende vuurtoren staat op Texel. Waarom? Omdat het kan. Ik zou het echt heel tof vinden om ook hier eens een lezing te geven over AD(H)D of een keer een AD(H)D-café on tour te geven bijvoorbeeld. Haha, nu ik erover nadenk krijg ik er al zin in. 

Maar nu nog veel belangrijker: Waar staat jouw vuurtoren? 

Via onderstaande knop kun je me een mailtje sturen. Waar staat jouw vuurtoren? Wat zie je voor hobbels en (val)kuilen? Laat het me weten en ik stuur je alvast een klein stukje op weg.