Chaoscafé

Eerste chaoscafé gepland!

Op het moment dat Chaos uit je hoofd is gestart ben ik van plan geweest om een Chaoscafé te starten. Je hebt natuurlijk mama café’s, adhdcafé’s en er zullen ongetwijfeld meer varianten bestaan. Maar ja, we zijn nou eenmaal niet allemaal mama’s, of hebben diagnoses terwijl we wel eens vastlopen in de chaos.

Zonder chaos op vakantie

Die blije eitjes hierboven zijn eigenlijk alleen al leuk om op een plek in je huis te hangen waar je vaak langskomt. Als een herinnering dat je best blij mag zijn, ondanks dat je even door de bomen het bos niet meer ziet. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik kon altijd erg opkijken tegen de vakantieperiodes.

Collega’s op vakantie

Je collega’s zijn op vakantie, dus wie moet er harder werken? De collega’s die er op dat moment nog zijn. Zodra jij vakantie hebt werkt dat natuurlijk andersom net zo. Maar daar heb jij dan weer geen erg in. En je moet dan maar weer afwachten hoe ze de boel voor jou achterlaten als je terugkomt. Als je ook maar iets hebt van iemand met het wenselijk gedrag vertonen, dan please jij het hele bedrijf het liefst. Zelfs als je er nog harder voor moet werken of overwerken. NIET DOEN DUS! Het kan zeker een beetje, maar bewaak je eigen grenzen.

En zo lusten we er nog wel een paar…

Ga je wel op vakantie in de zomerperiode? Of heb je de kids de hele vakantie in je uppie thuis, pas je op de plantjes van de hele buurt, komen je neefjes en nichtjes met regelmaat spelen, logeren of gewoon een hele week omdat je familie zonder oppas zit in de vakantie…

Bewaak je grenzen, echt!

Tijdens het Chaoscafé gaan we van start met het thema vakantie zonder chaos. Hoe bewaak je nou die grenzen, een klein opstartje krijg je van me mee.

Natuurlijk is er ook genoeg ruimte om ervaringen uit te wisselen en vooral tips & trucs. En wie weet, zitten we nog een keer een dag met zijn allen op het strand, geestmerambacht, gewoon omdat het kan. 🙂 Ik ben vóór!