Klaar met de Chaos in je kast?

Samen lossen we het op.

Helaas hebben we niet allemaal zo’n kast. Maar wel vaak de hoeveelheid kleding die hier in past.
En, wees eens eerlijk naar jezelf, draag je alles ook?

1

Zorg voor vuilniszakken of dozen, een gezellig muziekje en eventueel een gezellige vriendin die als `zooitgezel`kan helpen. Zo maak je er iets leuks van!

2

Haal per categorie alles uit je kast. Hangkleding, broeken, ondergoed.

3

3 Per categorie kijk je wat je vaak, minder vaak of stiekem helemaal nooit meer draagt. Wil je wat je minder vaak draagt vaker dragen? Die kleding komt straks op een meer zichtbare plek.

4

Wat je nooit meer draagt maar nog goed is kan je evt verkopen of naar de kringloop brengen. Of hou een ClosetSale, net als bij Antré in Anna Paulowna

5

Kast leeg? haal er even lekker een sopje door, heb je dat ook weer afgevinkt 🙂

6

Kleding waar je over twijfelt? Trek het aan. Hoe voel je je erbij, ga je dit kledingstuk nog een keer aan doen, of kan je er iemand anders een plezier mee doen.

7

Kleding die stuk is doe je weg of breng je aan het eind van de opruimsessie naar de kleermaker. Ook als je het zelf kan, maar geen tijd voor hebt, of je het toch laat liggen tot je een kledingherstel inspiratiegevoel hebt. (Ik heb die niet zo vaak)

8

Hoeveel little black dresses heb je nodig? Van kledingstukken die veel op elkaar lijken, kan je ook de allertofste twee of drie van terughangen in je kast.

9

Zorg dat je á la Marie Kondo, alles door je handen laat gaan. Krijg je inspiratie van het kledingstuk dan is het een item voor in je kast. Als het nergens meer echt bijhoort en je hebt geen idee, wie weet hoe blij iemand anders er mee is!

10

Twijfelgevallen kun je met een kledinghanger de andere kant op hangen. Als je bij de volgende CHAOS uit je KAST het nog zo ziet hangen, kan je dus toch wel zonder.

Bonustip: Als je echt goed opruimt, creëer je ruimte. Ruimte voor je mooiste kledingstukken zodat ze niet platgedrukt worden door de andere kleding.

Maar ook ruimte voor nieuwe mooie kleding die goed zit, waar je je goed in voelt en zonder nadenken kan aantrekken waar je op dat moment zin in hebt.

Als allerlaatste tip, heb ik een absolute aanrader voor jullie. Imagobureau Antré.

Anna en Thérèse zijn topdames die inzicht hebben in jouw persoonlijkheid en de kleuren die daarbij passen. Van een kleurenanalyse tot een uitgebreid rapport kan je zelfs heel veel over jezelf leren. Je kan ook samen met een vriendin of meerdere vriendinnen een afspraak maken. Voor meer info klik op de tekst!

Mocht je gebruik hebben gemaakt van de diensten van deze geweldig inspirerende dames en je weet jouw kleuren, is het nog makkelijker om je kast op te ruimen. Je weet precies wat bij je past en waarom je je eigenlijk niet zo prettig voelt in bepaalde kledingstukken. Dat kan echt met de kleur te maken hebben.