Zooigezel

Wat is een zooigezel?

Het is al een tijdje geleden dat ik dit boek heb gelezen, maar wat me zeker is bijgebleven is de term, of eigenlijk functie “zooigezel”. Een zooigezel is iemand, dat kan je buurvrouw zijn, je moeder, een vriendin die je helpt bij de les te blijven als je iets aan het opruimen bent, zoals de keuken, je kledingkast of waar je dan ook maar echt mee aan de slag wil.

Wat doet een zooigezel

Door een zooigezel in te schakelen blijft je focus beter bij je doel, in plaats van dat je in elke ruimte iets doet, maar aan het eind van de dag eigenlijk voor je gevoel niets hebt bereikt.

Wat kan ik doen als zooigezel voor jou?

Mijn rol als coach bij chaos is ook om mij als opruimcoach in te zetten. Maar dan wel in combinatie met coachgesprekken om te kunnen herleiden hoe de overweldigende hoeveelheid spullen is ontstaan, om het daarna zelf beter in de hand te kunnen houden. En ik ruim niet voor jou op, we doen het samen. Zonder oordeel.

Echt waar? Is het bij jou dan perfect thuis, Marije?

Ik loop al een tijdje te twijfelen of ik deze pet wel wil opzetten. In de eerste plaats ben ik namelijk een coach om gesprekken mee te voeren, maar ook praktisch gezien een stok achter de deur te zijn. En als het opruimen nou net hetgeen is waar jij in vast loopt, dan help ik je graag. Met liefde. Omdat ik weet hoe het is en als ervaringsdeskundige ook weet hoe fijn het is, je zelfs emotioneel kan worden als het nu dan eindelijk een keer wel lukt. En het hoeft dus niet perfect, niet perfect is ook goed. Maar een beetje beter is wel fijn, dat is hoe het er bij mij zelf voor staat in ieder geval.

Hoe werkt dat dan?

Samen. Met liefde voor jezelf en jouw spulletjes. Je hoeft echt niet alles weg te gooien, ik ben geen Marie Kondo die je de spulletjes laat bedanken voor hun diensten. Maar wel jou kan laten ervaren hoe het is om rust te hebben in jouw chaos.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *