Miraculeuze Mascara

Verlept koppie in de spiegel?

Chaos. Voor iedereen is chaos wat anders. Voor mij is het chaos als er iets aan de hand is met geliefden om mij heen, mensen die dichtbij me staan waarvoor indien gewenst ik alles, maar dan ook alles laat vallen.

Zo ook in de periode van ziekte van een van mijn kids. Drie maanden in het ziekenhuis in Utrecht gewoond, daarna mijn kind nog twee maanden in een revalidatiecentrum in Friesland.

Maar hoe zit dat nou met die mascara?

Nou, ik zal het je vertellen. Na een week of twee drie kwam de fysio van het WKZ die begeleidde naar herstel naar me toe. Marij, kan je even meelopen, ik wil wat met je bespreken. Ehmmm…oké. We hadden mooie en fijne gesprekken met betrekking tot kindlief, dus toen hij zei weet je nog, toen je binnenkwam, toen zag je er goed verzorgd uit. En ik mis nu eigenlijk een beetje die verzorgde dame… Hoe zou je het vinden om weer een beetje mascara en lipstick te dragen?

Vraagt hij dat nou echt?

Ik moest wel even slikken. Deze toch best toffe kerel gaat mij vragen om make-up te dragen? Op dat moment voelde ik dat ik een kleur kreeg. Totdat hij me vertelde waarom. Jouw kind ziet aan jou hoe het met haar gaat. Als jij er bijloopt (hij zei het iets liever) zonder make-up of ook maar de minste moeite om er nog wat leuks van te maken, denkt zij dat het een verloren zaak is. Dat kan ze niet gebruiken. Haar moeder mag gerust laten zien dat ze er vertrouwen in heeft dat ze beter wordt. En als ik dan naar onderstaande foto’s kijk…

Maar…ik heb geen ziek kind?

Gelukkig niet. Maar kijk eens wat het voor jezelf doet als je in de spiegel kijkt. De linkerfoto is hoe ik als ik eigenlijk niks hoef, niet te werken, gewoon de kids naar school brengen, boodschappen doen, huishouden. Liefst eigenlijk nog wel met een staartje in, want anders zit mijn haar in de weg.

Vandaag doe ik het anders!

Toen ik in de spiegel keek dacht ik bovenstaande te gaan doen. Maar, ik ben vandaag van plan lekker aan mijn praktijk te werken, moeiteloos productief te zijn en te genieten van alles wat er op mijn pad komt. Op een of andere wonderlijke wijze zorgt dat laagje mascara en lipstick ervoor dat ik net even meer power heb. En laat ik me daar nou heel goed bij voelen!

En jij? Hoe doe jij het vandaag? Doe je het morgen anders?

Dit is het moment om, hoe groot je chaos ook is, jezelf eens even goed in de spiegel aan te kijken. Kijk met een open blik. Wat vind je mooi aan jezelf? En dat hoeft echt niet te stoppen bij je uiterlijk. Ben je die vrouw met dat verlepte koppie? Of kan je er wat aan doen. En jezelf klaar gaan maken voor een beetje power. En dan nog, misschien heb jij wel een andere manier om die power op te roepen. Deel die dan graag met ons! Ik ben benieuwd. Wie weet wie je kan inspireren.

Heb je behoefte om eens een goed gesprek te voeren over je chaos? Bel of mail me dan voor meer informatie.

Of plan een intakegesprek via mijn supertool Calendly

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *