home-3429674_1920

Vanaf 22 maart start ik in de Chaos uit je hoofd community met de methode van Fly lady. Een van de artikelen die ik van haar vond heb ik hieronder geplaatst om met jullie te delen. Waarom? Omdat ik van mening ben dat ik het niet beter kan omschrijven dan zijzelf heeft gedaan. 

We hebben ons hele leven “Catch Up on the Weekends” gespeeld! Dit zorgde voor een gevoel van angst in ons dagelijks leven. We keken niet meer uit naar een heerlijk weekend vol plezier met onze vrienden en familie. Dit begon allemaal toen we kinderen waren. Het is hoe onze moeders het deden! We zouden de hele zaterdag het huis moeten schoonmaken, boodschappen doen of anders… Ik geloof echt dat dit de reden is waarom we het schoonmaken van huizen verachten. Het is altijd een straf voor ons geweest. Ik wil dat je een beloning krijgt voor je thuiszegeningsinspanningen! Een zaterdag om te spelen is een geweldig cadeau voor jou! 

De oplossing om uw zaterdagen op te slaan is heel eenvoudig. Laten we eens nadenken over hoeveel uur u verwoed aan het schoonmaken bent om in te halen na een hele week met het op straat gooien van uw routines! Tussen ons stapelen en uitstelgedrag zien onze huizen eruit alsof er een bom is afgegaan. Je kunt een kamer bekijken en bewijzen zien van de dingen die deze week zijn gedaan. Je herkent het pakket dat ingepakt moest worden voor een verjaardagsfeestje of de hele week post die op het aanrecht lag opgestapeld en op het punt staat in de grond te vallen. 

Op zaterdag word je niet opgewonden wakker van de hele dag schoonmaken. Je slaapt een beetje; sleept jezelf een paar uur in je pyjama met een kan koffie om je op weg te helpen in de goede richting. Tegen de tijd dat je begint is het al middag! De volgende zes uur besteed je aan het schoonmaken als een wilde, zodat je je niet vreselijk voelt. Al die tijd schreeuw je iedereen in de familie bevelen om in de versnelling te komen! Ik word ziek als ik eraan denk wat we ons en ons gezin hebben gedaan; allemaal omdat we met deze woorden tegen onszelf liegen; IK HEB GEEN TIJD! 

De waarheid is; wat je niet hebt, zijn ROUTINES! Je hebt de tijd, je kiest er gewoon voor om niets te doen, omdat je denkt dat je geen zes uur hebt om het goed te doen! Nou, je hebt geen zes uur om schoon te maken als een wilde, maar je hebt wel zeven minuten. 

Door slechts zeven minuten in de ochtend te implementeren, wanneer u thuiskomt van uw werk en voordat u naar bed gaat, krijgt u uw zaterdagen terug. Misschien kunnen we dit onze 7 Minute Saturday Rescue noemen. Het geheim is om jezelf op te pakken en de familie ertoe te brengen het samen met jou te doen! Het kan een leuk spel worden. Stel uw timer drie keer per dag in, ’s ochtends, wanneer u thuiskomt van uw werk of school en net voordat u naar bed gaat. 

Iedereen moet de dingen die hem toebehoren, wegleggen. Het is aan jou om eraan te denken om het te doen. Als je het vergeet, maak je het de volgende keer alleen maar moeilijker. Dit betekent niet dat u de afwas in de gootsteen en op tafel kunt laten staan. Dit hoort bij het opruimen na het eten en het laten glanzen van je gootsteen. Als je dit de hele week doet, kun je op zaterdag je wekelijkse thuiszegeningsuur doen! Met je stapels opgeborgen en hete plekken gedoofd, is je wekelijkse thuiszegeningsuur een makkie! Dan ga je wat lol hebben.

 FlyLady

 

Waar wacht je op? Uitstelgedrag doet je pijn!

Wil je weten wat het thuiszegeningsuur inhoudt, lees dan mee in de facebookgroep. 

1 juni 2024

Kom jij steeds weer tot stilstand? Of niet eens in actie? Dan is deze ééndaagse: van Chaos naar doen, een mooie training voor jou! 

Met vier weken lang follow-up én een terugkomavond kan het niet anders dan dat jij eindelijk op weg bent om je plannen uit te voeren.