Maar het is al april, hoe gaat dit voor jou?

(Her)ken je iemand?

Je kent ze vast wel, de mensen die roepen dit is mijn jaar! Dit jaar ga ik afvallen, stoppen met roken, minder uitgeven, een opleiding doen, een nieuwe baan zoeken, mijn huis afmaken/opruimen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat is vast wel iets wat je herkent. En toch… toch is die droom daar. Stoppen met roken een droom? Misschien wel onderdeel van een droom als je bijvoorbeeld gezonder wilt gaan leven. Minder geld uitgeven wil je misschien wel zodat je eindelijk de droomvakantie kunt gaan boeken. Of kunt verhuizen. 

 

Mijn eigen doel

Een van mijn doelen is bijvoorbeeld mijn opleiding afronden voordat ik 45 ben. Dat zou zomaar kunnen lukken, maar dan heb ik wel meer nodig dan alleen maar het idee dat ik mijn bachelor wil ontvangen voor de zomervakantie 2022. Wat dan? Een plan! Een doel, een routekaart. zonder plan gebeurt er namelijk niet zoveel. Dan blijft een doel een droom en wordt het wel heel lastig om het doel te bereiken. 

Survivalstand

In een eerder blog heb ik het al eens gehad over survivalstand. Zolang je in survivalstand blijft staan kom je er niet. Je blijft in cirkeltjes doorgaan met wat je altijd hebt gedaan. En toch kun je met hele kleine stapjes elke keer een stapje dichterbij jouw droom komen. En al helemaal als je je bewust wordt van je valkuilen maar ook zeker van je talenten! Met jouw talenten en kwaliteiten kun je veel meer dan je denkt! 

 

 

Foto: Kwaliteitenspel uitgevoerd met iemand die echt niet wist wat haar kwaliteiten nou zijn. Prachtig wat eruit is gekomen, want ze was op dit punt al niet zo zeker van haar kwaliteiten. We hebben het spel op een vernieuwende manier ingezet. Ik ben namelijk nogal out of the box denkend. 

Innerlijke saboteur

We hebben allemaal wel eens zo’n stemmetje. Zo’n interne dialoog die je onbewust enorm kan remmen. Die jou verteld, dat kan ik niet, dat heb ik al zó vaak geprobeerd. Of ja daaag! Dat ga ik nu even dus lekker niet doen. Uitstelgedrag, gebrek aan overzicht, besluiteloosheid en een soort van knagend gevoel dat het wéér niet gaat lukken. De dagen, weken, maanden vliegen voorbij. De waan van de dag, zegt je dat iets? 

Vooral doorgaan zoals je altijd doet is prima. Doorzettingsvermogen is ook een kwaliteit, maar kan ook een valkuil zijn. Speciaal voor jou heb ik de tien tips om jezelf op één te zetten samengesteld. Deze tien tips gaan je helpen om ruimte te creëren om aan je actieplan te werken. Hiermee ga je onder andere leren om daar tijd voor vrij te maken. Even een momentje voor jezelf om te kijken wat er voor je ligt, welke stappen je wil gaan maken. Leg de lat niet meteen te hoog. Kleine stapjes zijn groot genoeg om een goed begin te maken. 

Op weg naar ontspanning

Ben jij eraan toe om in plaats van in survivalstand te staan, meer op zoek te gaan naar ontspanning? Meer rust, overzicht en ruimte voor jezelf? 

Met mijn tien gratis tips om jezelf op nummer 1 te zetten, die ik allemaal zelf met enige regelmaat heb getest ben je al goed op weg.

Kado voor jou, alvast tien tips om in actiestand te komen!